Samanthaโ€™s Strijd voor Toegankelijke Speelplekken.

๐—œ๐—ป๐—ฐ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜€ ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด

Dit ondervindt Samantha, de trotse moeder van Jayden, een van de kinderen die wekelijks meedoet aan onze sport- en spelmiddagen. Jayden heeft cerebrale parese en loopt vaak tegen obstakels aan die kinderen zonder beperking niet ervaren. Bij de Jhilon Josh Foundation horen we van veel ouders hoe frustrerend het is dat speeltuinen vaak niet toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking.

Dit gaat ons ook aan het hart, en we zetten ons actief in om deze problematiek bij gemeenten en instanties onder de aandacht te brengen. Samen werken we aan inclusieve speelplekken waar elk kind, ongeacht beperking, vrij kan spelen.

Lees hier het verhaal van Samantha:

Inclusieve speelplekken: helaas nog een droom…

Als ouder van een kind met een beperking,ย 

zie ik dagelijks hoe ontoegankelijk veel speeltuinen zijn voor kinderen zoals mijn zoon.ย 

Hij zit in een rolstoel, en waar veel kinderen moeiteloos kunnen spelen, stuiten wij vaak op obstakels: te smalle paden, geen aangepaste speeltoestellen, of simpelweg geen ruimte voor hem om mee te doen.ย 

๐Ÿ’” Het is pijnlijk om te zien hoe hij, met zijn grote glimlach, niet altijd kan meespelen met andere kinderen in de buurt.

Speelplekken zouden ontmoetingsplekken moeten zijn, waar alle kinderen samen kunnen lachen en leren. Maar de realiteit is dat inclusieve speelplaatsen nog steeds zeldzaam zijn. We dromen van een wereld waar toegankelijkheid de norm is, niet de uitzondering.

Elke dag is een herinnering dat er nog veel werk te doen is om รฉcht inclusieve speelplekken te creรซren.

ย 
Je kunt contact met Samantha opnemen via e-mail:
ย 
Of bezoek haar blog: highend4u.nl/rolmodelmama